Samen bouwen aan betere scholen

Over ons

Het ministerie van OCW zet zich samen met de PO-Raad, VO-raad en de VNG in voor het realiseren van kwalitatief goede onderwijshuisvesting. Met het Programma Onderwijshuisvesting wordt er een integrale aanpak ontwikkeld, waarmee de versnelling en kwalitatieve verbetering van de (verouderde) huisvestingsvoorraad gerealiseerd kan worden. 

Organisatie programmabureau

In 2023 zijn de eerste stappen gezet voor het oprichten van een programmabureau, dat bestaat uit Kenniscentrum Ruimte-OK samen met InvestNL. Het programmabureau coördineert activiteiten en bevordert draagvlak onder schoolbesturen, gemeenten en marktpartijen voor de nieuwe aanpak.

Tekst

Community of Practice

Vanuit het Innovatieprogramma Onderwijshuisvesting wordt een Community of Practice opgezet. Deze community wordt ingericht voor beide programma´s, dus voor het innovatieprogramma en het Programma Onderwijshuisvesting. Doel van de community is kennis delen, inspireren, begrip vergroten en verbinden.

Tekst

Co-creatie

Een belangrijk uitgangspunt bij de programmatische aanpak is dat het in co-creatie met de sector plaatsvindt. Onder co-creatie verstaan we dat ten behoeve van de kwaliteit van het programma, zowel in opzet als uitvoering, de in de sector en bij stakeholders aanwezige expertise optimaal benut wordt. Documenten en standaarden willen wij om die reden ontwikkelen via open standaarden. 

Tekst

Klankbordgroep

Een klankbordgroep met huisvestingsexperts, voorgedragen op advies van VNG en sectorraden, brengt kennis en expertise vanuit het werkveld in. Ontwikkelde tussen- en eindproducten worden door de klankbordgroep getoetst voordat deze worden ingezet of gedeeld met de sector. Kenniscentrum Ruimte-OK organiseert, faciliteert en coördineert de activiteiten van de klankbordgroep.