Programma Regiobijeenkomsten

Het programma van de regiobijeenkomsten is bekend! In een middag praten we je bij over het Innovatieprogramma (IPOHV) en het Programma Onderwijshuisvesting (POHV), hoe de programma’s zich tot elkaar verhouden en weet je wat de programma’s jou te bieden hebben nu en in de toekomst. Hieronder lees je het volledige programma.

 

Tekst

Programma

12:30 - 13:00 uur | Inloop
13:00 - 13:45 uur | Opening en presentatie: Innoveren voor betere scholen 
13:45 - 14:30 uur | Praattafels
14:30 - 15:15 uur | Ontmoeten en verbinden 
15:15 - 16:00 uur | Presentatie: Welke stappen moeten we zetten om tot toekomstbestendige huisvesting te komen?
16:00 - 16:45 uur | Deelsessies
16:45 - 17:15 uur | Napraten en netwerken

 

Tekst

Praattafels

Sluit aan bij een van de drie interactieve praattafels. Stel er je vragen aan een van de deskundigen en ga het gesprek aan met je tafelgenoten. Je bepaalt zelf bij welke tafel je aansluit en of je één of meerdere tafels bezoekt. De vragen en antwoorden van de praattafels worden na afloop gedeeld.

Linker kolom

1 - Ondersteuningsprogramma voor aanvraag
Voor gemeenten en schoolbesturen die deelname aan het programma overwegen biedt het programmabureau een ondersteuningsprogramma. Wat kan je verwachten, waaruit bestaat de ondersteuning en waarvoor kan je terecht bij het programmabureau? We vertellen je er graag meer over. 

Middelste kolom

2 – Leerlabs
In drie verschillende thematische leerlabs ontwikkelen we vanuit een lerende, monitorende en onderzoekende opzet kennis over innovatievraagstukken. Welke leerlabs zijn er? Wat betekent deelname aan een leerlab? Voor deze en andere vragen over de leerlabs kom je naar deze praattafel. 

Rechter kolom

3 - Kennisinfrastructuur / Community of Practice (CoP)
Een landelijke kennisinfrastructuur en community ondersteunen beide programma’s. De CoP functioneert als klankbord, nodigt uit tot kennisdeling en heeft zo een versterkend en versnellend effect op innovatie en standaardisatie. Hoe zien die kennisinfrastructuur en CoP eruit? Welke rol speelt de CoP in het innovatieprogramma? Wat brengt het jou? Hoe deel je zelf jouw kennis en ervaringen? Schuif aan en praat mee!

Tekst

Deelsessies

Linker kolom

1 - De stap van IHP naar uitvoering
De afgelopen jaren hebben veel gemeenten en schoolbesturen een IHP of strategisch huisvestingsplan vastgesteld. Het hebben van een integraal plan voor de huisvesting (IHP) is stap 1, maar hoe organiseer je nu de uitvoering van projecten? Wat is daarvoor nodig en wat komt daarbij kijken? Hoe geef je invulling aan een professionele uitvoeringsorganisatie? In deze deelsessie gaan we in op de zaken die helpen bij de daadwerkelijke realisatie.

Middelste kolom

2 - Vernieuwend aan de slag met je MJOP
Afgelopen jaar hebben we mooie stappen gezet in de ontwikkeling van een standaard Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP). Financieel en facilitair vernieuwend in de manier waarop een betere planmatige uitvoering, sturing en beheersing van het groot onderhoud kan plaatsvinden. Tijdens deze deelsessie lichten we het standaard MJOP (0.5-versie) toe en welke stappen we nog gaan zetten. Én doen we een oproep aan jou om deze opzet te gaan testen in de praktijk.

Rechter kolom

3 - Live helpdesk: Lerende netwerken, ondersteuning in de regio en projecten in de praktijk 
Het ontwikkelen van bijvoorbeeld een IHP of het uitwerken van bekostiging kan een ingewikkeld proces zijn. In lerende netwerken gaan we aan de slag met jouw huisvestingsopgave. Wat zijn lerende netwerken? Waar zou jij mee geholpen zijn? Ook zijn we op zoek naar jouw input en jouw inzichten. Samen komen we verder!

Tekst

Meer weten en aanmelden

Heb je een vraag of opmerking, neem gerust contact met ons op. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je dan alsnog aan voor een bijeenkomst bij jou in de buurt. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang. 

We ontmoeten je graag tijdens een van de bijeenkomsten!

Aanmelden